2010/11/13

Tired of making smoke ? try to drink it ...Perique Tobacco Liqueur タバコのお酒、ペリック タバコリキュール

Tobacco Liqueur Perique - Bar trench



     If you are a smoker and after the price rise of tobacco in Japan , maybe we can discover another way of enjoy the tobacco .

     In the world of alcohol we can see all kind of liqueurs , so why not a tobacco liqueur ? yes , that's ecxatly what I'm saying , a Tobacco Liqueur . Don't think it would taste ash or smoke . It has a quite interesting taste and its name is PERIQUE LIQUEUR . Here is some tasting notes taken from slashfood :

 "The aroma is unique, but with touches of cognac, woody tones, Perique tobacco, spices, and briny sea air. In addition I was surprised and intrigued by a complex base of fermented notes in the aroma which bring to mind just a touch of belacan or bagoong alamang suspended pleasantly within. Some could think this a negative aroma, but as in the iodine brine of a good seaside single malt Scotch, it adds a unique touch that brings the other components together. The taste is sharp, but smooth, with a mild sweetness that balances the fire in the liqueur. The tangy fermented Perique tobacco comes through more so than in the aroma, as do the hints of spices. Then it has a woody finish combined with fine leather, as if you were sitting in an old leather armchair, in a cozy library where your favorite grandfather had smoked his pipe a few hours before." 


   PERIQUE is a type of tobacco from Saint James Parish . Lousiana  . And because It is a rare tobacco PERIQUE LIQUEUR is made in small quantity in a artisanal process .

    The person behind this liqueur is T.A. BREAUX , famous for his high quality absinthes , some of them you can even find in Japan ( but recently out of stock ) .

     Perique would give you another point of view about the tobacco taste . Forget all your complexes and just enjoy it .

     * Don't worry , Perique is nicotine FREE


     Cheers!!!

   "R" TRENCH




ーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーー

あなたが喫煙者なら
日本はタバコの値上げがされたし
タバコを楽しむほかの方法が見つかるかも。
世の中には本当にいろんなリキュールがある。
たばこのリキュールがあったっていい。
灰や煙の味がするなんて思わないで下さい。
その名はペリック タバコリキュール、面白い味です。

slashfoodのテイスティングノートより


”ユニークなアロマ、コニャックや木、ペリックタバコの葉、スパイス、潮風をかんじる。
驚きとともに興味をもったのは複雑な発酵臭気である。
これは良くない香りと思う人もいるが
島系の良質なシングルモルトウィスキーの
ヨウ素の香りのように
いろんな構成物をつなぐ独特なタッチをあたえるものである。
味はシャープていてスムース、マイルドな甘さがアルコールとバランスをとる。
スパイスと発酵したペリックタバコ葉のテイストが香りよりも強く出てくる。
木の香りがレザーのと混ざったようなフィニッシュで
まるで数時間前まで大好きなおじいちゃんがパイプを吸っていた、
心地の良い図書館の古い革張りのアームチェアーに座っているような感じ。”



ペリックはルイジアナのセントジェームス区産のタバコのタイプです。
職人の手により少量生産されています。

このお酒はかつて日本へも輸入、発売された高品質アブサンのプロデューサーとしても有名な
T.A. BREAUX氏が関わっています。

ペリックはタバコの味についてちがった視点を与えてくれることでしょう。
固定概念は忘れて楽しんで下さい。

*心配しないで、ペリックリキュールはニコチンフリーです。

かんぱーい!

Bar Trench (R)

0 件のコメント:

コメントを投稿