2012/03/26

SPEAKEASY COCKTAIL - An twist on the Sazerac




   If Sazerac is your favorite drink and if you want to try something in the same line , this is "THE COCKTAIL":   SPEAKEASY .

   This recipe is a twist on Sazerac  adapted by the italian bartender Oscar Quagliarini from the Juleps New York bar in Milan . The cocktail Speakyeasy was soo good that I decided to make as well with some arrengements since we didn't have the bitters from the original recipe . Instead we used Bob's bitters . The result was awesome .

  It is surprising how Ardbeg macthes well with all the ohters ingredients . We have the right amount of smokiness , the after taste is quite aromatic with the presence of chocolat , absinthe and the sweetness of Vanila .


SPEAKEASY

first rinse an old fashioned glass with absinthe ( we used Artemisia Capricieuse 72) , then pour it out .

1 sugar cube
4 drops of Chocolate Bob's bitters
4 drops of angostura

- in a mixinglass with the sugar cube and bitters , crush all ingredients . Add one spoon of  soda to dissolve better the sugar . Add some clear ice in the mixing glass .

40ml Ardbeg 10 years
1/2 bar spoon - Galliano

- ad the ingredients in the mixing glass and stir well .
- pour into the absinthe-rinsed old fashioned glass with ice .

garnish : flamed orange peel .

And then get ready to drink one atfer another .





      Thanks Oscar Quagliarini for this amazing cocktail .

       Cheers!!! Bar Trench Tokyo 

2012/03/15

DR MEDICINE # 2 - Grenadine Employees Only




     The beginning of this year one of the  Bar Tram & Trench members had a chance to go to New York and visit many bars around town . We got a bunch of new gifts and one I would like to mention today is  the EMPLOYEES ONLY GRENADINE .

    Employees Only(on the road since 2004) is a bar in New York which revives the speakyeasy era of cocktails with an adaptation for nowdays taste . They produce as well a range of artisanal products like Lime cordials , Bloody Mary mix , Grenadine and others .

    The EO Grenadine is not only a color enhancer for cocktails . It has a deep spice flavour wich can give an enormous enhancing in your cocktails .


    Just before we finish using the whole bottle I came up with this quick&easy to drink cocktail 


   
    DR MEDICINE  # 2


    - 15ml - dark aged rum ( I used Pampero )
    - 10ml - angostura
    - 15ml - EO Grenadine
    - 10ml - Fresh lemon juice
    -   8 dashes - Bob's Bitters Orange&Mandarin
    -  up with soda
    -  Garnish - Orange Peel .

    - Mix all ingredients in a shaker , shake well and pour in a chilled small rock glass . Add the soda . Add a small piece of ice . Garnish with Orange Peel .

     This cocktail was created to be drunken quick&easy . When you add the soda a thick form will comes up which it will give an creamy sensation . Sweetness , sourness , bitterness will be all there . Like drinking a medicine with pleasure .
      The alcoholl percentage is quite low  . In any need to have a bigger kick add more rum .


    
    Cheers!!! Bar Trench (R)



       

    

2012/03/12

Bar Trench が飲食情報誌”料理通信"に紹介されました

Bar Trench が飲食情報誌”料理通信"に紹介されました





































現在発売中の飲食情報誌”料理通信”4月号
連載、「食の美しき仕事人たち」コーナーに
代表(i)が登場しております。


料理通信
http://r-tsushin.com/


Bar Tram & Trench

2012/03/10

Bar TramとTrench がBar業界情報誌”Drink Planet"に紹介されました

Bar TramとTrench がBar業界情報誌”Drink Planet"に紹介されました


飲食業界情報のウェブマガジンは数多くあれど、
Barを専門にしたものは珍しく、スタッフも定期購読している“Drink Planet"
「お酒を愛するクリエーターのための会員組織」の会報です。
世界のバー事情や、バーにまつわる興味深いトピックを
毎月二回の配信してくれます。

今回配信の3月号にて2回にわたり、代表(I)のインタビューをもとに、
店舗や酒販事業部について紹介していただいております。

http://www.drinkplanet.jp/bartenders/view/39






















Drink Planet
www.drinkplanet.jp


3月1日号の目次
■NewMind & Story 人・ものがたり

時代も国境も超越した?
アーティストたちの夢の隠れ家。(前編)
伊藤拓也さん
Bar Tram / Bar Trench / Small Axe Spirits & Liqueurs

■話題のバー&インタビュー
☆ロンドン・イースト地区発、
オープン1年で予約殺到のバー。(前編)
アリ・バーゲス氏  /Happiness Forgets (ロンドン)

■最新カクテルを紹介するRedesigned カクテル
無駄な飾りやアレンジは要らない。
むしろ新しいシンプリー・カクテル。<前編>
アリ・バーゲス氏  /Happiness Forgets (ロンドン)
☆パーフェスト・ストーム  Perfect Storm
☆ハリー・パーマー Harry Palmer
☆ナインティーンズ・センチュリー 19th Century
☆ジェマドーズ・レメディ Jimadors Remedy
☆ジャーナリスト Journalist

■世界のBar事情より
☆日本全国ハニーカクテル大旋風!
「銀ぱちプロジェクト」って!?

■ どりぷら探検隊がゆく!(新コーナー)
CockTail[セレンディピティ]
Food[ハモン・イベリコ・ベジョータ]
SERENDIPITY BAR 吉田敬之さん

And more....





Bar Tram & Bar Trench

2012/03/06

Bar TrenchにPaul Bradyがやってきた!



Bar TrenchにPaul Bradyがやってきた!

On the shelf
www.ontheshelf.tv

Official HP
http://www.paulbrady.com/


Paul Brady


アイルランドでもっとも尊敬されているシンガー/ソングライター/ギタリスト、
Paul Brady(ポール・ブレディ)がオン・ザ・シェルフにやってきました!!

60~70年代は、トラッド・バンド「ジョンストンズ」、
伝統音楽の革新を推し進めた伝説的バンド「プランクシティ」のメンバーとして活躍。
78年に初のソロ・アルバム『ウェルカム・ヒア・カインド・ストレンジャー』をリリース。
80年代以降は自らのソングライティングの才能をいかし、
コンテンポラリー系の活動に転向。
現在までに8枚のオリジナル・アルバムを発表し、
いずれも世界的に高い評価を得ている。

またポールの書く楽曲はボニー・レイット、ジョー・コッカー、
ティナ・ターナー、フィル・コリンズ、デヴィッド・クロスビー、
ポール・ヤング、
モーラ・オコンネルなど、
多数のアーティストによりカバーされている。
更に、エリック・クラプトン、マリアンヌ・フェイスフル、
メアリー・チェーピン・カーペンター、
マーク・ノップラーらの作品に参加・共演するなど、
大物ミュージシャン達から絶大な支持を得ている。





目と鼻の先で演奏を体感する貴重な好機、
アンプを通さず生で聴く彼の声には本当に圧倒されました。


Bar Tram & Trench



2012/03/05

SELETA MARTINEZ COCKTAIL




     It is a quite rainy day in Tokyo to start our monday and to start our week I was in the mood for one of my favorite cocktail , MARTINEZ but at the same time I was in the mood to have one of my favorite cachaca , SELETA . In the doubts of which one to choose I decide to have both in one . The results : SELETA MARTINEZ COCKTAIL .

    Martinez cocktail is a quite old cocktail . Its origin still a bit unclear but in1887 Jeremiah Thomas book "The Bar-Tender's Guide" was the first book to be found with the recipe . Some says "Professor Thomas" created this cocktail for a traveller who was on the way to the town Martinez , California . The cocktail consists in genever gin,sweet vermouth,maraschino liqueur and back on the days Boker's bitters .

   Seleta is a brasilian artesanal cachaca which it can be found in Japan as well . Made in the town of Salinas ( Mecca of artesanal cachacas ) and aged with Umburana barrels . Cachaca Seleta producer is a famous man in the cachaca world known as "Captain Toni "





    SELETA MARTINEZ COCKTAIL


   -  30 ml   cachaca Seleta
   -  45ml    Antica Formula
   -  5  ml    Luxardo Maraschino
   -  2 dashes of Boker's bitters
   -  2 dashes of chocolate Bob's Bitters ( it can be found in some specialized stores in Tokyo )
   garnish  - orange peel

    .Stir all ingredients in a mixing glass with ice ( choose a good clear ice to avoid to have a watery cocktail ) pour in a chilled cocktail glass . 
      

    The tasting notes of this cocktail is amazing . Seleta itself suits quite well with chocolate and orange peel and the Umburana wood has a quite after taste presence . All together with the sweet vermouth , marasquino and the bitters we have a cocktail a rich and complex in its aroma and taste . 


    I recommend for all Martinez lovers to try once the Seleta Martinez .


   Big Cheers for Captain Toni & Professor  Jerry Thomas !!!






   Bar TRENCH Tokyo